Sodalit

scris de Simina Sampetrean la data de 2014-08-12 11:48:15.878992+03


Sodalitul este o p
iatra semipretioasa de culoare albastru intens spre indigo, care face parte din componenta pietrei Lapis Lazuli. Poate fi confundat cu Lapis Lazuli, dar diferenta dintre cele doua pietre o face nuanta de albastru si prezenta punctelor de pirita aurie in componenta pietrei Lapis Lazuli. Poate fi confundat si cu Cuartul albastru, Azuritul, Dumortieritul. Diferenta o fac petele albe intrepatrunse in albastru.

Sodalitul este benefic prin rolul protector pe care il are, fiind un adevarat scut impotriva energiilor negative si a pericolelor. 
Totodata, scade frica, starea de confuzie si ne da curajul de care avem nevoie. In perioada examenelor, cand stresul este la cote maxime, nu mai avem motive sa fim ingrijorati. Sodalitul ne confera claritate mentala si psihica, eficienta, o buna judecata si echilibru mental. 
Datorita faptului ca, in aceste perioade de acumulare de informatie, trebuie sa ne concentram pe studiu si sa avem o logica infailibila, sa nu trecem cu vederea sodalitul. 

Sodalitul combina logica si intuitia si activeaza perceptia spirituala, aducand informatiile din mintea superioara la nivel fizic. 

Stimuleaza epifiza, adancind meditatia. Intrata intr-o stare de meditatie intensa datorita sodalitului, mintea permite intelegerea circumstantelor. Inspira dorinta de adevar si incita la idealism, promovand fidelitatea fata de sine si de propriile convingeri. 

Sodalitul elimina poluarea electromagnetica. Util pentru oameni sensibili la aerul conditionat sa la ceata electromagnetica. 
Util in deosebi pentru activitatea de grup, induce armonie si solidaritate. Stimuleaza si colegialitatea intre membrii unui grup, incurajand interdependenta. 

Sodalitul este si o excelenta piatra pentru minte, inlatura confuzia mentala si limitarea intelectuala. 
Favorizeaza gandirea rationala, obiectivitatea, adevarul si perceptia intuitiva, precum si exprimarea sentimentelor. 
Calmand mintea, permite receptionarea informatiilor inedite. 
Incita la indepartarea conditionarii mentale vechi si a intorsaturilor rigide ale spiritului, creand un spatiu unde pot fi materializate ideile noi. 

In plan psihologic sodalitul aduce echilibrul emotional si calmeaza atacurile de panica. 
Transforma personalitatea defensiva si excesiv de sensibila, permitand inimii sa elibereze frica, fobiile, culpabilitatea si mecanismele de control care ne impiedica sa fim noi insine. 
Mareste respectul de sine, acceptarea si increderea de sine. 

 

Adaugă un comentariu