Culoarea verde

scris de Simina Sampetrean la data de 2014-02-06 12:47:26.937486+02


Ati ales o bijuterie sau un accesoriu de culoare verde si ati vrea sa stiti ceva mai multe despre semnificatia si efectele acestei culori?

Iata aici cateva informatii care v-ar putea fi de folos.

I se spune si culoarea sanatatii. Cu ajutorul culorilor verzi se incearca vindecarea oboselii nervoase si a starii de isterie, deoarece aceasta culoare actioneaza calmant asupra sistemului nervos, este eficienta in caz de oboseala, poate ameliora migrenele. Este culoarea linistei, a calmului, a odihnei, a meditatiei.Este un semn al echilibrului.

Semnificatiile culorii verde
Situat intre albastru si galben, verdele rezulta din interferentele lor cromatice. Verdele intra cu rosul intr-un joc simbolic de alternante, asa cum trandafirul infloreste printre frunzele verzi.
Echidistant intre albastrul ceresc si rosul infernal, doua culori inaccesibile, verdele, valoare medie, mediator intre rece si cald, intre sus si jos, este o culoare linistitoare, racoritoare, umana. 
Verdele este culoarea regnului vegetal in plina reafirmare, a apelor regeneratoare.
 
Verdele pastreaza totusi, o caracteristica stranie si complexa, care tine de dubla lui polaritate: verdele mugurilor si verdele mucegaiului, simbolizand viata si moartea. Este imaginea adancimilor si a destinului.

Efectele culorii verde
Culoarea verde destinde considerabil atat fizicul, cat si psihicul. Ea ne permite sa echilibram  structura somatica cu cea psihica si face posibila o rapida diminuare a stresurilor, precum si anihiarea nelinistilor.
Culoarea verde este utilizata cu succes in lupta impotriva iritabilitatii. Aceasta culoare este marele calmant al celor iuti la manie sau irascibili si al nervosilor cronici.
Culoarea verde permite o prompta schimbare a ideilor.

Efectele fiziologice ale culorii verzi: scade presiunea sanguina, dilata vasele capilare.

Efectele psihologice ale culorii verzi: liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, contemplare, abundenta de asociatiii mentale de idei, fantezie, culoare rece, placuta, odihnitoare si calma, impresie intensa de prospetime, faciliteaza deconectarea nervoasa, senzatie de departere in spatiu.

Indicatiile terapeutice ale culorii verzi: cancer,  dureri de cap, dureri de cap nevralgice, gripa, hipertensiune, insomnie, nevralgie, raceala la cap, tulburari cardiace, ulcer.

Accesorii si bijuterii de culoare verde gasiti aici.










Surse:
www.culori-insorite.ro
www.armonianaturii.ro



 

Adaugă un comentariu