Culoarea rosie

scris de Simina Sampetrean la data de 2014-02-06 11:07:39.55517+02


Ati ales o bijuterie sau un accesoriu de culoare rosie si ati vrea sa stiti ceva mai multe despre semnificatia si efectele acestei culori?

Iata aici cateva informatii care v-ar putea fi de folos.

Rosul este culoarea optimista, vitala, a actiunii, miscarii, luptei, vietii pasionate. Este culoarea cea mai expresiva, extrovertita, legata de o viata plina, de curaj si sacrificiu, dragoste, sentimente puternice si activitati pasionante. Rosul nu poate lasa pe nimeni rece. Puteti sa iubiti sau sa urati aceasta culoare, dar cu greu puteti ramane indiferent la ea. 

Semnificatiile culorii rosii

Datorita fortei, puterii si stralucirii lui, rosul este considerat pretutindeni ca fiind simbolul fundamental al principiului vital. 

Rosul inchis este nocturn, feminin, tainic. El reprezinta misterul vietii. Rosul inchis are si o semnificatie funerara. 

Rosul viu, diurn, solar, centrifug indeamna la actiune. El este imaginea inflacararii si frumusetii, a fortei impulsive si generoase, a tineretii, sanatatii, a bogatiei.

Ambivalenta din care provine toata puterea de fascinatie a culorii rosii poarta in ea, strans legate, cele mai adanci pulsiuni umane: actiunea si pasiunea, eliberarea si asuprirea.
In Extremul Orient, rosul evoca in general caldura, intensitatea, actiunea si pasiunea. Rosul este culoarea tendintei expansive.

Intruchipare a ardorii si a navalnicei tineretii, rosul este, in traditiile irlandeze, culoarea prin excelenta razboinica.

In Japonia, culorea rosie este purtata aproape exclusiv de catre femei. Este un simbol al sinceritatii si fericirii.

Efectele culorii rosii

Rosul este considerat un stimulent universal. Aceasta culoare are actiuni binefacatoare asupra sangelui si faciliteaza regenerarea celulara, mareste puterea vointei si curajul.

Efectele fiziologice ale culorii rosii: creste presiunea sanguina, mareste tonusul muscular, activeaza respiratia, da o senzatie pregnanta de caldura.

Efecte psihologice: culoare calda, stimulator general, excita, irita, provoaca, incita la actiune indeosebi in plan psihomotor, stimulent intelectual, usor nelinistitor, confera senzatie de pierdere in spatiu, aprindere, insufletire, activare, mobilizare, faciliteaza asociatiile de idei.

Indicatiile terapeutice ale culorii rosii
Este indicata in caz de anemie, bronsita, guturai, debilitate fizica (slabiciune), depresie psihica, dureri reumatismale, gripa, guturai, moleseala, oboseala,  raceala,  tulburari respiratorii.

Contraindicatii -  stari inflamatorii,  tulburari emotionale.


Accesorii si bijuterii de culoare rosie gasiti aici.










Surse:
www.culori-insorite.ro
www.armonianaturii.ro

Adaugă un comentariu