Culoarea violet

scris de Simina Sampetrean la data de 2014-02-06 12:24:14.886289+02



Ati ales o bijuterie sau un accesoriu de culoare violet si ati vrea sa stiti ceva mai multe despre semnificatia si efectele acestei culori?

Iata aici cateva informatii care v-ar putea fi de folos.


Culoarea violet este amestec de rosu si albastru. Daca se adauga o cantitate mai mare din una din aceste doua culori, amestecul de culori creeaza un anumit ton, care deţine o anumita proportie a caracteristicilor celor doua culori in functie de masurile folosite – daca predomina albastrul, liniste, distanta, spiritualitate, iar daca predomina rosul, miscare, pasiune, vigoare, energie termica.  Deoarece combina caracteristicile celor doua game de culori de baza extreme (cald - rece), actioneaza oarecum misterios.

Semnificatiile culorii violet
Violetul este o culoare a masurii, constituita din rosu si albastru, din luciditate si actiune cugetata, echilibru intre pamant si cer, simturi si spirit, patima si intelepciune.
Violetul este culoarea ascultarii, a supunerii. Aceasta culoare este emblema masurii, a cumpatarii.

Efectele terapeutice ale culorii violet
Culoarea violet se utilizeaza cu succes in cazurile de celulita determinate de o proasta eliminare, ingreunari sau incetineala dupa masa, tulburari ale splinei, vezicii si rinichilor. La nivel psihic, culoarea violet calmeaza rapid angoasele, anihileaza frica, elimina agresivitatea si face sa dispara gelozia. In plus, aceasta culoare favorizeaza reveria elevata si visarea transfiguratoare.
 
Culoarea violet este inzestrata cu cea mai intensa putere electro-chimica si este acidifianta. Ea este extrem de stimulatoare pentru sistemul nervos.
Culoarea violet ne hraneste si ne energizeaza in mod inefabil partea cea mai inalta a creierului, ajutandu-ne sa ne extindem orizontul intelegerii. Culoarea violet este stimulatoarea celor mai inalte idealuri umane si, gratie inspiratiei determinate de aceasta, au fost concepute cele mai frumoase opere in arta, muzica, proza, poezie, picture, sculptura, cinema etc.
  
Efectele fiziologice ale culorii violet: intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia, intensifica pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara.

Efectele psihologice ale culorii violet: culoare rece, transcendentala, luciditate inteleapta, detasare totala, clarviziune, sentimentul eternitatii, nostalgia adevarurilor ultime, trairi paranormale, stare de fuziune si unitate cu tot ceea ce ne inconjoara, stimuleaza trairile spirituale inalte, precum si simultaneitatea unor stari ca optimism si nostalgie, atractie si detasare, indepartare si apropiere, bucurie si tristete, concret si abstract, prezenta si absenta, stare de atotputere, omniprezenta, senzatie de apropiere foarte mare in spatiu, cuprinderea infinitului si a eternitatii in propia fiinta, starea ca totul este in fiinta si ca simultan fiinta este in tot ceea ce o inconjoara.

Indicatiile terapeutice ale culorii violet: cataracta, celulita, crampe, epilepsie, insomnie, meningita cerebro-spinala, nevralgie, nevroza, reumatism, sciatica, tulburari ale splinei, vezicii, rinichilor, tulburari ale vederii, tulburari mentale, tumori.

Accesorii si bijuterii de culoare violet gasiti aici.








Surse:
www.culori-insorite.ro
www.armonianaturii.ro
 

Adaugă un comentariu