Culoarea galben

scris de Simina Sampetrean la data de 2014-02-06 12:06:03.871305+02


Ati ales o bijuterie sau un accesoriu de culoare galbena si ati vrea sa stiti ceva mai multe despre semnificatia si efectele acestei culori?

Iata aici cateva informatii care v-ar putea fi de folos.



Galbenul este culoarea soarelui, a luminii si a optimismului, invioreaza, activeaza si elibereaza temerile. Menţine vigilenta, stimuleaza concentrarea, creativitatea si inteligenta. O calitate importanta a acestei culori este comunicativitatea. 


Semnificatiile culorii galben

Culoarea galbena este cea mai calda, cea mai expansiva si poate cea mai insufletita culoare. Galbenul este intens, amplu si orbitor. Galbenul reprezinta razele soarelui ce strabat azurul.

Galbenul este o culoare masculina, o culoare  a luminii si a vietii, fara a putea tinde spre intunecare. 

Galbenul este simbolul tineretii si al nemurii divine. Fiind de esenta divina, galbenul-auriu a ajuns pe pamant un atribut al puterii principilor, regilor si imparatilor, un atribut care arata originea divina a puterii lor. 

Galbenul este culoarea vesniciei, tot asa cum aurul este metalul nemuririi. Si unul si celalalt stau la baza ritualului crestin.

Aceasta culoare a spicului anunta insa culoarea toamnei cand pamantul se dezgoleste, pierzandu-si mantia de verdeata. Atunci, galbenul semnifica batranetea, apropierea mortii. 

Efectele culorii galben

Culoarea galben stimuleaza sistemul nervos central, mareste capacitatea digestiva, imbunatateste tonusul facandu-ne sa ne simtim in forma. Cea mai importanta actiune a  sa este aceea de a ameliora digestia.

Stimuleaza de asemenea sistemul limfatic asigurandu-i functionarea in conditii optime.
Culoarea galben confera stapanire de sine marind autocontrolul si amplificand starea de luciditate mentala. La nivel mental ajuta la dobandirea unei profunde cunoasteri, facand posibila atingerea unei stari de intelepciune.

Efectele fiziologice ale culorii galben: stimuleaza nervul optic, influenteaza functionarea normala a sistemului cardio-vascular.

Efectele psihologice ale culorii galben: caldura, intimitate elevata, satisfactie sublima, admiratie, inviorare, culoare calda, dinamica, fiind culoarea cea mai vesela, stimuleaza vederea, calmant al psihonevrozelor, senzatie de apropiere in spatiu, stimuleaza si intretine starea de vigilenta, sporeste capacitatea de concentrare si mobilizeaza atentia, predispune la comunicativitate profunda, confera o stare de implinire mentala.


Indicatii terapeutice ale culorii galben: 
afectiuni ale ficatului, afectiuni ale vezicii biliare, balonari, meteorism, celulita, colita, constipatie, diabet, dispepsie, exeme si afectiuni ale pielii, edem (umflatura sub piele), epuizare nervoasa, hemoroizi, indigestie, migrena, paraplegie (paralizia membrelor inferioare), tulburari stomacale.

Contraindicatii in cazul culorii galben: febra, inflamatii acute, palpitatii cardiace.

Accesorii si bijuterii de culoare galben gasiti aici.





Surse:
www.culori-insorite.ro
www.armonianaturii.ro



Adaugă un comentariu