Coloarea oranj / portocaliu

scris de Simina Sampetrean la data de 2014-02-06 11:49:39.214621+02


Ati ales o bijuterie sau un accesoriu de culoare oranj / portocaliu si ati vrea sa stiti ceva mai multe despre semnificatia si efectele acestei culori?

Iata aici cateva informatii care v-ar putea fi de folos.


Portocaliul este luminos, aprins, culoarea calda a focului si soarelui. Ne duce cu gandul la rasaritul sau apusul soarelui, la fructe gustoase ori la ruginiul toamnei. Nu este atat de agresiva si de pasionata ca si rosul, dar reprezinta un stimulent emoţional, fiind o culoare vesela, placuta.

Semnificatiile culorii oranj/portocaliu

Fiind la jumatatea drumului dintre galben si rosu, portocaliul are cea mai mare capacitate de a produce reactii fotochimice. 

Efecte culorii portocaliu

Culoarea portocaliu este o culoare antioboseala prin excelenta. Ea este recomandata tuturor temperamentelor, in general neavand contraindicatii.
Portocaliul stimuleaza sistemul respirator si faciliteaza asimilarea calciului. De asemenea, aceasta culoare este un foarte bun stimulator sexual.
Expunerea adecvata la o lumina portocalie o anumita perioada de timp ne permite sa resimtim o stare plenara de libertate fata de tot ceea ce limiteaza fiinta. De asemenea, ne ajuta sa devenim mult mai toleranti. 
Culoarea portocaliu ne ajuta sa realizam cu rapiditate asimilarea ideilor noi.

Efectele fiziologice ale culorii portocaliu: accelereaza pulsatiile inimii, favorizeaza secretia gastrica si imbunatateste digestia.

Efectele psihologice ale culorii portocaliu: culoare calda, dezinhiba, confera optimism, veselie, senzualitate, provoaca stimularea emotiva, amoroasa, confera senzatie de apropiere puternica si intimitate, mareste sociabilitatea, confera o stare de sanatate, este euforizant sexual.
  
Indicatii terapeutice ale culorii portocaliu: astm (inclusiv in formele cronice),  bronsita, debilitate mentala, dementa senila, deziluzii, deceptii, melancolie, epilepsie, epitaxis (hemoragie nazala), febra, granulatii (granulozitati) la nivelul pleoapelor, guta, halucinatii, holera, inflamatia rinichilor, ipohondrie, isterie, litiaza biliara (pietre la vezica biliara), reumatism cronic, spasmofilie, stres, tuse (cu expectoratii sau tuse iritanta, uscata).


Accesorii si bijuterii de culoare oranj/portocaliu gasiti aici.





Surse:
www.culori-insorite.ro
www.armonianaturii.ro



Adaugă un comentariu